Blog

 
Materiale pentru punerea de plăci vitroceramice și din porțelan - hidroizolații, adezivi, chituri de rosturi, benzi și siliconi
Categorie Finisaje piscina inainte 16 Septembrie, 2016

Materiale pentru punerea de plăci vitroceramice și din porțelan - hidroizolații, adezivi, chituri de rosturi, benzi și siliconi

La punerea unor plăci vitroceramice sau din porțelan pentru piscină o condiție foarte importantă este asigurarea unor materiale de calitate bună și respectarea exactă a tehnologiei pentru montarea lor. În timpul lipirii plăcilor acestea nu pot compensa denivelările suprafeței pe care sunt puse.
Placare de piscină cu folie PVC și vopsea
Categorie Finisaje piscina inainte 31 August, 2016

Placare de piscină cu folie PVC și vopsea

Placările din PVC și cu vopsea sunt preferate în primul rând din cauza investiției inițiale mici. Placare cu folie PVC este o decizie bună la reconstruirea și renovarea unor piscine vechi. Piscina mai poate fi placată și cu vopsea. Aceasta este o placare preferată tot mai rar, deoarece aceasta dă echipamentului un aspect mai rău.
Placaj de piscină cu plăci de porțelan
Categorie Finisaje piscina inainte 17 August, 2016

Placaj de piscină cu plăci de porțelan

Plăcile specializate de porțelan sunt utilizate în clasa mai înaltă de piscine. Acestea dau piscinelor un aspect mai estetic și complet. Iar pentru piscinele mari sportive acestea sunt obligatorii. Cel mai utilizate pe scară largă sunt două mărimi de plăci de porțelan: 245 х 120 х 8 mm și 50 х 50 х 5 mm.

Bazine de sport - partea 1
Categorie Piscine inainte 05 Iunie, 2016

Bazine de sport - partea 1

 

În acest articol vă vom prezenta caracteristicile bazinelor, destinate sportului. Bazinele sunt facilităţi de apă, care se folosesc pentru scopuri de agrement dar şi pentru desfăşurare de competiţii sportive în ele. Principalele sporturi sunt înotul, polo-ul pe apă, salturile în apă și înotul sincron. Acestea se practică în bazine de sport interioare și exterioare.

 
 
Spațiul din jurul piscinei - partea 1
Categorie Proiectare si constructie inainte 30 Mai, 2016

Spațiul din jurul piscinei - partea 1

 
Aranjarea spațiului din jurul piscinei este foarte importantă atât pentru aspectul total al echipamentului, cât și pentru funcționalitatea și confortul de folosire. De obicei aici accentul se pune pe pavajul cu care se acoperă plajele din jurul piscinei. Varietatea este foarte mare, iar decizia finală depinde de dorințele clientului, viziunile arhitectului și mulți alți factori.
 
Iluminat subacvatic pentru piscine
Categorie Proiectare si constructie inainte 19 Mai, 2016

Iluminat subacvatic pentru piscine

Iluminatul subacvatic din piscine nu este un element obligatoriu, dar este bine să există pentru că face aspectul piscinei foarte atractiv în întuneric. Iluminatul subacvatic pentru piscine poate fi halogen și LED.
Tehnologii pentru purificare mecanică a apei din piscine
Categorie Filtration inainte 09 Mai, 2016

Tehnologii pentru purificare mecanică a apei din piscine

În legătură cu tehnologia de îndepărtare a apei din piscină spre sistemul de filtrare piscinele sunt de două tipuri: cu skimmere și preaplin.

Acoperișuri pentru piscine
Categorie Echipament de baza pentru piscina inainte 29 Februarie, 2016

Acoperișuri pentru piscine

Pentru a întreține piscina în stare excelentă este necesar un sistem de filtrare de calitate înaltă și prelucrare chimică corectă. De asemenea este recomandat ca apa să fie protejată de poluanți exteriori cum ar fi frunze, praf, particule mici, insecte și altele. Pentru o astfel de protecție sunt utilizate acoperișurile.
Facilități suplimentare din piscine - Partea 1
Categorie Echipament suplimentar inainte 08 Februarie, 2016

Facilități suplimentare din piscine - Partea 1

Prin termenul facilități suplimentare din piscine se indică întreaga dotare suplimentară care nu are o legătură directă cu funcționalitatea piscinei, dar contribuie la creșterea valorii emoționale a instalației. Există o mare varietate de posibilități în acest domeniu.
Fântâni arteziene - PARTEA 1
Categorie Fantani inainte 21 Ianuarie, 2016

Fântâni arteziene - PARTEA 1

Încă din antichitate oamenii se bucurau de frumusețea apei în mișcare și au construit primele fântâni arteziene. Astăzi tehnologiile moderne dau posibilitatea de obținere a unor efecte incredibile cu ajutorul unor jeturi de apă sub presiune.
Bazin Aquatonic –  „Eforie“ Nord-Romania
Categorie Realizarile noastre inainte 30 Noiemberie, 2015

Bazin Aquatonic – „Eforie“ Nord-Romania

Bazinul aquatonic din stațiunea „Eforie“, România este doar una din unitățile lui AQUATEC.

Bazinul este separat în câteva zone cu duze diferite în cea ce privește tipul, numărul și locația lor. Astfel se obține cel mai integral masaj al fiecărei părți din corpul uman.
Cameră de sare - construita din roca de sare pura
Categorie Realizarile noastre inainte 19 Noiemberie, 2015

Cameră de sare - construita din roca de sare pura

Haloterapia (de asemenea cunoscută sub denumirea terapie cu sare) este o metodă de prevenție și tratament de mai multe afecțiuni. Camera salină construită de AQUATEC în DREAM SPA “Topola Skies” face parte din numeroasele proiecte „SPA și Wellness” dezvoltate și efectuate de noi.

Procedurile de contrast
Categorie Contrasting Procedures inainte 23 Octomberie, 2015

Procedurile de contrast

Procedurile de contrast sau terapia prin încălzire și răcire consecutivă a corpului sau părților sale sunt printre modurile de îmbunătățire a sănătății și călire a corpului și spiritului cele mai vechi și de cea mai mare eficiență. Acestea fac parte din metodele hidroterapeutice de tratament la a cărui dezvoltare și popularizare a contribuit excepțional de mult preotul-vindecător german Sebastian Kneipp; de asemenea acestea însoțesc termoterapia.
Fantana dansatoare muzicala Panagyurishte
Categorie Realizarile noastre inainte 10 Octomberie, 2015

Fantana dansatoare muzicala Panagyurishte

Fântâna unică din Balcani este situată în apropiere de „Arena Asarel” în Panagyurishte. Fântâna dansatoare muzicală este construită conform cea mai modernă tehnologie din lume, prin care funcționează fântânile „dansatoare” din Bellagio, Las Vegas, și cele „cântătoare” din Dubai și Barcelona.

Sauna cu ierburi
Categorie SPA inainte 07 Aprilie, 2015

Sauna cu ierburi

Sauna cu ierburi este o saună ușoară în combinație cu diferite plante medicinale - ierburi, crengi de foioase și conifere, conuri și altele. Temperatura este din intervalul 50÷60 °C. Umiditatea relativă a aerului este 30 - 40%, dar poate ajunge și la peste 50%.

Saună cu infraroșu
Categorie Termoterapie inainte 06 Aprilie, 2015

Saună cu infraroșu

Unul din avantajele de bază a saunelor cu infraroșu este faptul că corpul se încălzește local, iar temperatura aerului rămâne nu mai înaltă de 50-60 °C, iar umiditatea este scăzută. Așa presiunea asupra inimii este mai mică, ceea ce permite șederea mai lungă în saună, în comparație cu saunele tradiționale.
Masaj
Categorie Masaj inainte 06 Aprilie, 2015

Masaj

În practica medicală modernă masajul se recomandă în cadrul programelor fizioterapeutice de recuperare, în cazul pacienților cu activitate motorie limitată (pentru un motiv sau altul), ca o parte din grija zilnică pentru bebeluși și copii mici, pentru întreținerea formei sportive ș.a.

Tehnologiile Haslauer
Categorie Terapii SPA inainte 06 Aprilie, 2015

Tehnologiile Haslauer

AQUATEC este reprezentantul oficial în construirea de centre SPA al unei din cele mai cunoscute firme care oferă echipamente și concepte pentru acest scop. Aceasta este firma HASLAUER – Germania.

Terapie cu muzică
Categorie SPA inainte 03 Aprilie, 2015

Terapie cu muzică

Cercetările savanților moderni cu privire la capacitatea anumitor tonuri și frecvențe de a schimba activitatea electrică a creierului (undele cerebrale) pot arăta ca niște descoperiri noi. Cu toate acestea utilizarea sunetului cu scopul schimbării condiției conștiinței datează din cele mai vechi timpuri și este bine cunoscută și larg răspândită între vindecătorii și șamanii popoarelor tribale de mii de ani.
Baie rusească
Categorie Termoterapie inainte 03 Aprilie, 2015

Baie rusească

Baia rusească în practică este puțin diferită de saună - atât ca structură, cât și ca mod de utilizare. De obicei se face distincție în funcție de regimul de temperatură și umiditate, prin care sunt încălzite aerul și pereții încăperii și corpul celor care fac baie.
Sauna finlandeză
Categorie Termoterapie inainte 02 Aprilie, 2015

Sauna finlandeză

Sauna este o baie tradițională cu aer fierbinte (cuvântul vine din finlandeză și înseamnă chiar aceasta – „baie”). Este asemănătoare cu cea rusă, dar astfel de băi sunt obișnuite și la alte popoare nordice. Lucrul comun la acestea este faptul că o mare parte din procedură este „aburirea” – încălzirea puternică a corpului care va duce la transpirație abundentă.

Masaj tradițional
Categorie Masaj inainte 02 Aprilie, 2015

Masaj tradițional

Împreuna cu termoterapia și hidroterapia, masajul este una din cele mai vechi metode de îmbunătățire a sănătății. Au fost descoperite dovezi de practicarea masajului în Egiptul antic (picturi murale în „Mormântul medicului”), în India (ca o parte din sistemul ayurvedic de întreținere a sănătății și tratament); în texte antice chinezești și indiene se menționează tratament prin diferite tehnici de masaj „de înainte de istoria înregistrată”.
Masaj de apă
Categorie Masaj inainte 01 Aprilie, 2015

Masaj de apă

Masaj de apă se numește fiecare tip de masaj cu participare de apă – adică când se face sub apă și/sau prin fluxuri sau jeturi de apă. Acest tip de proceduri dau posibilitatea de impact simultan al căldurii, substanțelor chimice (din apa minerală sau aditivi) și masajului.

Camere saline
Categorie Terapii SPA inainte 01 Aprilie, 2015

Camere saline

Haloterapia, mai cunoscută ca tratament cu sare (din greacă „haloto" - sare) este o metodă holistică, non-medicamentoasă pentru prevenție și tratament natural, care folosește sare de piatră (Himalaya) sau de mare, pură și neprelucrată sub forma de aerosoli.
Terapie cu bere
Categorie Terapii SPA inainte 13 Martie, 2015

Terapie cu bere

Cele mai vechi dovezi ale producerii de bere datează din 6000 î.e.n. în istoria scrisă a Egiptului antic și Mesopotamiei. Bine cunoscută slavilor, predată și grecilor, iar romanii o numeau „cerevisia” – după zeița agriculturii Ceres și cuvântul latin pentru putere „vis". Chiar și atunci era observată și apreciată capacitatea berii să întinerească și să înfrumusețeze pielea.
Terapie cu vin
Categorie Terapii SPA inainte 11 Martie, 2015

Terapie cu vin

Vinul este considerat o băutură sacră în multe religii. Timp de mii de ani era folosit ca o substanță medicală. Hipocrate îl recomanda cu scopuri de vindecare, iar tracii aproape îl idolatrizau. În Evul mediu vinul se folosea ca ingredient în mai multe medicamente. Femeile din Roma antică își răsfățau pielea cu căzi cu vin roșu.
Cada Cleopatra
Categorie Terapii SPA inainte 10 Martie, 2015

Cada Cleopatra

Una din cele mai cunoscute rețete de frumusețe despre care aproape toți au auzit – aceasta este cada cu lapte și miere a Cleopatrei. Legenda spune că împărăteasa egipteană Cleopatra se îngrijea de frumusețea sa prin băi zilnice cu lapte de măgar și miere.

Dușuri aventură
Categorie Contrasting Procedures inainte 10 Martie, 2015

Dușuri aventură

Dușul aventură se folosește în principal pentru eliminarea stresului și oboselii. Acesta este varianta perfectă pentru o procedură de contrast după terapiile fierbinți din centrele SPA.

Combinația de jeturi de apă puternice din toate direcțiile, muzica plăcută și aromele are un efect puternic de relaxare.

Rasul (tratament cu noroi)
Categorie Terapii SPA inainte 09 Martie, 2015

Rasul (tratament cu noroi)

Tratamentul cu noroi/Peloidoterapia – din greacă Pelos – noroi, mâl/ este o metodă eficace de tratament, cunoscută și folosită încă din antichitate până astăzi. Calitățile curative ale noroiului erau cunoscute de vechii egipteni, romani, greci, indieni.

Dezinfectare prin ionizare
Categorie Desinfection inainte 06 Martie, 2015

Dezinfectare prin ionizare

Ionizarea e o metodă nouă și în ultimul timp tot mai des se aplică pentru dezinfectarea piscinelor de înot principiul fiind cunoscut de secole.
Cromoterapie
Categorie SPA inainte 04 Martie, 2015

Cromoterapie

Ca și cele mai multe metode de tratament nemedicamentos, istoria terapiei de culoare (cromoterapia) și fototerapia (terapia de lumină) începe încă în Egiptul antic, Grecia, China și India. Încă din cele mai vechi timpuri este cunoscut faptul că culorile pot influența starea de sănătate și cea emoțională s oamenilor.
Dușuri de contrast
Categorie Contrasting Procedures inainte 03 Martie, 2015

Dușuri de contrast

Dușul de contrast (de șoc) este procedura de contrast cea mai simplă, economică și ușoară de utilizat – chiar fiecare duș obișnuit este potrivit pentru acest scop.

Acesta poate consta numai într-un cap de duș (mobil sau fix) sau se poate combina cu jeturi laterale. Controlul poate fi atât manual, cât și automat. În instituțiile medicale sunt efectuate proceduri de contrast cu dușuri specializate cu un jet orizontal sub presiune înaltă.

Aromaterapie
Categorie SPA inainte 02 Martie, 2015

Aromaterapie

Aromaterapie se numește utilizarea unor uleiuri esențiale de plante ca tratament prin introducere în organism prin sistemul respirator și prin piele. Acestea au efecte benefice asupra sănătății, spiritului și dispoziției.

Dezinfectare prin electroliză
Categorie Desinfection inainte 26 Februarie, 2015

Dezinfectare prin electroliză

Sistemul constă din blocul de alimentare și celulă pentru electroliză. În celula sunt electrozi care la venirea permanentă a electricității despart NaCl (sare alimentara), prealabil dizolvata în apă in ioni de Na (sodiu) și Cl (clor).
UV Sterilizare
Categorie Desinfection inainte 25 Februarie, 2015

UV Sterilizare

Sterilizarea UV e unul din modurile noi și moderne pentru dezinfectarea bazinelor de înot și apelor potabile. Metoda e bazată pe acțiunea devastatoare a razelor ultraviolete asupra organismelor vii.
Preparate de dezinfectare și întreținerea piscinei
Categorie Desinfection inainte 16 Februarie, 2015

Preparate de dezinfectare și întreținerea piscinei

 

            Pentru a ne bucura de piscină cu apă cristalină curată, trebuie să avem in vedere trei factori principali: un sistem bun de filtrare, apă tratata optim și curățarea mecanică regulata a fundului și pereților piscinei. Preparatele chimice cu care se tratează apa în bazine sunt dezinfectanți, preparate contra algelor, preparate cu care se corecteaza nivelul pH, preparate de curățare ș.a.

 
Harmony Suites 2
Categorie Realizarile noastre inainte 16 Februarie, 2015

Harmony Suites 2

În anul 2011 societatea „Aquatec” EOOD a participat la livrarea și instalarea echipamentelor tehnologice (sistemul de filtrare - pompe și filtre de nisip, iluminat subacvatic, stațiune de dozare) pentru piscină, precum și la livrarea și instalarea placajului și materialelor necesare (hidroizolație, adeziv, chit și benzi elastice) pentru punerea sa.
Piscină de șoc
Categorie Contrasting Procedures inainte 13 Februarie, 2015

Piscină de șoc

 

Reprezintă o piscină în care apa are o temperatură între 5÷15 °C, de obicei în jur de 10-12 °C. Cufundarea în apă rece provoacă constricția vaselor de sânge și contractarea treptată a musculaturii întregi.

 
Fântâni de gheață
Categorie Contrasting Procedures inainte 12 Februarie, 2015

Fântâni de gheață

Fântână de gheață – bucăți mici de gheață sunt turnate printr-o duză cu formă frumoasă într-o fântână, un castron sau un alt tip de vas produs de designer, de obicei montat pe un postament sau într-o nișă specială. Gheața se folosește pentru masaj și frecare pe pielea feței și corpului după termoterapie (saună, hamam, baie cu aburi ș.a.).

Hotel Admiral - Nisipurile de Aur
Categorie Realizarile noastre inainte 11 Februarie, 2015

Hotel Admiral - Nisipurile de Aur

Obiectul este situat lângă hotel, pe plaja însăși, în centrul stațiunii Nisipurile de aur. La sfârșitul anului 2011 „Aquatec” EOOD a dezvoltat proiectele pe toate părțile necesare pentru construirea piscinei (arhitectură, construcție, instalații sanitare, HVAC, amenajare zone verzi, geodezie ș.a.).
Tipuri de termoterapie
Categorie Termoterapie inainte 10 Februarie, 2015

Tipuri de termoterapie

Încă din cele mai vechi timpuri străbunii noștri au observat efectul benefic al căldurii asupra organismului uman. Aceștia foloseau pietre încălzite și înfășurate în pânză (cărămizi, țigle etc.) Acestea erau legate cu pânze de lână și șaluri pentru a alina și înlătura durerea.

Camere de gheață
Categorie Contrasting Procedures inainte 10 Februarie, 2015

Camere de gheață

Camera de gheață este una din experiențele cele mai noi și atractive, oferite în centrele SPA. Aerul proaspăt înghețat, gheața strălucitoare și nămeții curați de zăpadă vă pot face să credeți că din saună v-ați nimerit în nordul îndepărtat, în iarna adevărată.

Sisteme Kneipp
Categorie Contrasting Procedures inainte 09 Februarie, 2015

Sisteme Kneipp

Preotul german Sebastian Kneipp este considerat una din cele mai importante figuri pentru hidroterapia și naturopatia modernă. Cu toate că nu avea învățământ medical oficial, acesta era însetat de cunoștințe, cu spirit de observație și rațional; respecta medicii și adeseori se sfătuia cu aceștia.

Mozaic din sticla
Categorie Finisaje piscina inainte 09 Februarie, 2015

Mozaic din sticla

La proiectarea și construirea piscinei este foarte important ce tip de placaj vom alege pentru aceasta. Alegerea tipului de placaj se determină în dependență de scopurile noastre: dacă căutăm preț scăzut, o posibilitate de design mai interesant sau formare de diferite zone colorate în piscină. Alegerea noastră mai poate fi influențată de termenul livrării, complexitatea instalației și întreținerii, dar și reducerea riscului de probleme viitoare în timpul exploatării piscinei.

Încălzirea piscinelor
Categorie Heating inainte 08 Februarie, 2015

Încălzirea piscinelor

Temperatura apei e factorul principal pentru confortul la utilizarea piscinei de înot. E bine să se mențină temperatura la 24-25 °С. Țara noastră se află în zona geografică temperată, unde atingerea acestei temperaturi a apei numai prin căldura soarelui e posibilă numai într-o perioadă scurtă vara – lunile iulie și august.
Capsule SPA
Categorie Hidroterapia inainte 06 Februarie, 2015

Capsule SPA

Capsulele SPA îmbină în sine posibilitatea de o mulțime de proceduri SPA, ceea ce le face un laborator integral de frumusețe, recuperare și relaxare. Acestea atrag prin sisteme inovative, design de calitate înaltă și funcții unice. Combinația armonioasă între căldură, abur, abundența de apă, masaj, cromoterapie, arome și muzică creează simțul de relaxare și liniște.

Căzile terapeutice
Categorie Hidroterapia inainte 05 Februarie, 2015

Căzile terapeutice

Acestea sunt căzi în primul rând pentru utilizare profesională. Acestea diferă în formă, dimensiuni și echipament, care depind de tipul de terapie pentru care sunt destinate. Sunt folosite de 1 om, cu sau fără ajutorul persoanei medicale (terapeutul). Aceste căzi sunt anatomic formate, ceea ce permite amplasarea optimă a echipamentului terapeutic de-a lungul corpului și membrelor.

Echipament exterior
Categorie Echipament suplimentar inainte 03 Februarie, 2015

Echipament exterior

În afară de sistemele principale, bazinul are nevoie și de echipament suplimentar, care sporește funcționalitatea lui și comoditatea la folosire. Le vom uni sub termenul general „echipament extern”.
Jacuzzi
Categorie Hidroterapia inainte 03 Februarie, 2015

Jacuzzi

Din punct de vedere al construcției cada cu hidromasaj reprezintă un vas cu apă, cu o formă potrivită pentru relaxare a corpului uman, în care prin una sau mai multe pompe prin niște deschizături (duze) speciale sunt pompate (într-un raport anumit) apă și aer. Eficacitatea masajului într-o astfel de cadă depinde de mulți factori: numărul, tipul, mărimea și dispunerea duzelor; posibilitate de schimbare a direcției și controlul puterii jeturilor de apă și al raportului apă-aer.
Construcția bazinului - partea 1
Categorie Proiectare si constructie inainte 02 Februarie, 2015

Construcția bazinului - partea 1

 
Construcția bazinului trebuie să corespundă cerințelor referitoare la formă și mărime propuse de arhitect.  Tehnologia aplicării diferitor tipuri de placari presupune de asemenea un tip anume de construcție.
 
Lanconicum
Categorie Termoterapie inainte 02 Februarie, 2015

Lanconicum

Se știe că primele băi grecești au apărut în regiunea Laconia (Lakonika) – Sparta de astăzi. De acolo vine și numele băii – Lanconicum. Acesta servea ca un loc de relaxare și conversații lungi filozofice.

Tepidarium
Categorie Termoterapie inainte 02 Februarie, 2015

Tepidarium

Termele (băile) aveau un rol important în cultura romană antică. Tepidariumul avea un loc central în acestea. Acesta era o încăpere caldă, de obicei cu o piscină mică în centru. Încălzirea se implementa printr-un hipocaust (sistemul de podea vidă) și tuburi înzidite în pereți  prin care trecea aer fierbinte care venea din cuptoarele băilor.

Sisteme de masaj cu apă uscat
Categorie Masaj inainte 22 Ianuarie, 2015

Sisteme de masaj cu apă uscat

În prezent oamenii se confruntă cu cerințele și presiunea tot mai mari, petrec tot mai mult timp la locul lor de lucru. Adeseori aceasta înseamnă ore petrecute într-o ținută monotonă, mulți din noi - așezați. Bineînțeles știm că stresul provocat de ritmul agitat al vieții zilnice trebuie echilibrat – atât fizic, cât și psihic. Știm că aceasta se poate realiza prin activitate fizică potrivită și proceduri relaxante. Dar ce putem face când timpul niciodată nu ajunge?

Filtrare
Categorie Filtration inainte 17 Ianuarie, 2015

Filtrare

Apa în bazin trebuie să fie menținută curată și necontaminată pentru a fi nu numai loc plăcut, dar și sigur pentru sănătate. Întreținerea apei curate cristaline care corespunde cerințelor respective sanitare și igienice include utilizarea metodelor mecanice, biologice și chimice pentru prelucrarea apei.

Baia japoneză
Categorie Termoterapie inainte 09 Ianuarie, 2015

Baia japoneză

Baia tradițională japoneză, precum și băile multor altor popoare este o combinație între hidro- și termoterapie. Ceea ce o distinge de celelalte băi este cada fierbinte o-furo.

Ofiuro sau furo (denumirea mai puțin oficială) este o cadă mai scurtă și adâncă decât căzile occidentale și este destinată exclusiv pentru încălzirea corpului și relaxare, și nu pentru spălare.
Baie turcească
Categorie Termoterapie inainte 08 Ianuarie, 2015

Baie turcească

Hamamul este moștenitorul băii romane și grecești, îmbinându-le cu tradițiile central asiatice de baie cu aburi și spălare rituală. Denumirea provine din cuvântul arabic „ham” – fierbinte. Este răspândită în țările arabice, Turcia, Maroc și în cursul secolelor avea un rol important în viața socială a musulmanilor, în special a femeilor.
Băi cu aburi
Categorie Termoterapie inainte 02 Ianuarie, 2015

Băi cu aburi

 
Baia cu aburi este o formă de termoterapie, la care temperatura aerului este între 30 și 60 °C (de obicei 40-55 °C), iar umiditatea relativă ajunge la aproape100% – încăperea este vizibil încețoșată de abur. Deoarece aerul aici nu este atât de fierbinte (în comparație cu sauna uscată), acest tip de baie este potrivit pentru oameni care tolerează mai greu temperaturi înalte. Presiunea asupra sistemului cardiovascular este mai mică.