www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Hidroterapia > Căzile terapeutice

Căzile terapeutice

Acestea sunt căzi în primul rând pentru utilizare profesională. Acestea diferă în formă, dimensiuni și echipament, care depind de tipul de terapie pentru care sunt destinate. Sunt folosite de 1 om, cu sau fără ajutorul persoanei medicale (terapeutul).

Aceste căzi sunt anatomic formate, ceea ce permite amplasarea optimă a echipamentului terapeutic de-a lungul corpului și membrelor. Acestea pot fi pentru întregul corp sau pentru o parte din acesta (membrele inferioare și/sau superioare). În acestea se desfășoară diferite proceduri SPA și fizioterapeutice – masaj subacvatic, cadă cu apă minerală sau alte substanțe active adăugate, electroterapie, ozonoterapie, exerciții subacvatice fizice de reabilitare ș.a.

Căzile specializate moderne pot dispune de o setare electronică și control al parametrilor de funcționare ca temperatură, putere a jetului ș.a. Controlul de calculator dă posibilitatea de programe presetate de funcționare, compunerea și salvarea unor programe terapeutice individuale. Sunt automatizate funcțiuni ca umplere și golire a căzii, spălare a sistemului de masaj ș.a.

 

Căzile terapeuticeCăzile terapeuticeCăzile terapeutice

 

Căzile cu hidromasaj sunt folosite în principal pentru tratarea unor condiții post-traumatice, leziuni tisulare și musculare, probleme cu circulația sângelui, sciatică, paralizie cerebrală, probleme metabolice. Efectul de masaj este asigurat de duzele incorporate: de apă, de aer (cadă cu perle) sau combinate. Unele modele mai dispun și de un furtun pentru masaj subacvatic. Echipamentul de bază poate fi completată de sisteme de cromo-, ozonoterapii sau terapii magnetice, pentru dezinfectare și/sau reciclare a apei ș.a.

Sunt utilizate în programe terapeutice de prevenție și recuperare în caz de afecțiuni degenerative, pentru stimulare musculară în caz de pareze, paralizii; tratament al unor inflamații și dureri ale aparatului locomotor, afecțiuni ale sistemului nervos periferic și multe altele. Echipamentul accentuează pe efectul unui curent galvanic sau diadinamic (cu o singură fază, cu două faze, cu fază lungă) din apă asupra membrelor. Este posibilă combinarea cu un sistem de hidromasaj.

 

Atenție! Pacienții cu stimulatoare cardiace (pentru întreținerea activității cardiace) sau cei cu implanturi de metal în oase trebuie să consulte mai întâi medicul lor înainte să folosească terapia cu curent electric!