Camere de gheață

Camera de gheață este una din experiențele cele mai noi și atractive, oferite în centrele SPA. Aerul proaspăt înghețat, gheața strălucitoare și nămeții curați de zăpadă vă pot face să credeți că din saună v-ați nimerit în nordul îndepărtat, în iarna adevărată.

Camera de gheață (sau zăpadă) se folosește ca o procedură de răcorire, de exemplu după saună sau baie cu aburi. Are un efect puternic răcoritor și energizant atât asupra corpului, cât și asupra minții – dar, spre deosebire de dușul rece sau scufundarea în piscina de șoc, nu prezintă riscuri semnificative pentru sănătate.

 

Camere de gheațăCamere de gheațăCamere de gheață

 

Designul camerei contribuie la impactul emoțional puternic. De obicei prezentarea este tematică – ca o peșteră de zăpadă sau gheață în stilul „Camera Reginei de zăpadă” ș.a. și se potrivește cu conceptul general al centrului SPA. Lambriul poate fi din diferite materiale – piatră naturală sau artificială, ceramică-sticlă. Deosebit de impresionante sunt panourile stereo incorporate în pereți (de exemplu cu peisaje arctice) sau decorația din materiale transparente imitație de gheață, combinate cu iluminare din spate.

Temperatura aerului se menține constantă, stabilindu-se de obicei în intervalul între 0 și -18 °C. Zăpada se obține printr-un dispozitiv special, iar adeseori există posibilitatea de alegere între diferite forme ale fulgilor de zăpadă”: boabe sau pielițe de gheață, chiciură, zăpadă pufoasă obișnuită.. Realism deosebit se dă încăperii prin regimul de lucru „Ninsoare”.

 

Pentru construirea unei Camere cu zăpadă sunt necesare 2 încăperi: cea de bază (camera însăși) și cea tehnică, unde se pune dotarea necesară: sisteme de pregătire a apei și aerului, pentru răcorire și ventilație a încăperii, generatoare de zăpada și de gheață, punct de control.