www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Terapii SPA > Camere saline

Camere saline

Haloterapia, mai cunoscută ca tratament cu sare (din greacă „haloto" – sare) este o metodă holistică, non-medicamentoasă pentru prevenție și tratament natural, care folosește sare de piatră (Himalaya) sau de mare, pură și neprelucrată sub forma de aerosoli. Sarea are o acțiune antibacteriană, antiinflamatorie și mucolitică.

Proprietățile terapeutice ale sării au fost cunoscute oamenilor de mii de ani și au fost documentate de diferite culturi. În trecut au fost folosite peșteri de sare naturale pentru tratament și relaxare.

În prezent microclima peșterilor de sare este recreată în stațiuni și centre SPA în camere speciale, ale căror suprafețe sunt acoperite sau căptușite cu sare, iar aerul este săturat cu aerosol de sare cu o concentrație ridicată. Camerele pentru terapie cu sare sunt construite cel mai des din sare.

 

Camere salineCamere salineCamere saline

 

Sarea cristalizată Himalaya este considerată sarea cea mai pură și fără amestecuri din lume, bogată în minerale valoroase și energie. S-a format acum mai bine de 250 de milioane de ani adânc sub munții Himalaya și a rămas neatinsă de activitatea omenească și poluarea globală. Procesul de extragere este in intregime manual, fără utilizarea de substanțe chimice, ceea ce păstrează proprietățile sale la maxim. Sarea Himalaya conține mai mult de 80 de minerale necesare corpului uman și aceasta o face o alternativă indispensabilă pentru tratamentul și ameliorarea multor probleme de sănătate, de asemenea reduce și riscul de boli respiratorii.

Datorita compoziției sale chimice cristalul de sare Himalaya emite ioni negativi în aer. Aceștia purifică aerul și au un efect relaxant, echilibrant și revigorant asupra organismului. Ei pătrund în organismul uman pe două căi – prin aerul inspirat și prin piele.

 

Halogeneratorul dispersează particule uscate de aerosoli de sare în mărime de până la 10 μm (micrometri) în aer. La respirație acestea intră în sistemul respirator; după ce ajung în plămâni, particulele de sare provoacă înmuierea și lichefierea mucusului din bronhii. Sarea distruge microorganismele care provoacă infecții. Procedura provoacă tuse prin care aceste secreții și bacterii sunt eliminate din organism sau părăsesc corpul prin alte căi metabolice naturale.

 

Haloterapia are un efect benefic la oameni cu:

 

Capsulele cu sare sunt o altă metodă de aplicare a haloterapiei. Este vorba de dispozitive din grupul capsulelor SPA, în care omul este închis și supus acțiunii ionilor negativi din aburii cu sare, obținuți prin halogenerator. Datorita dimensiunilor lor compacte capsulele cu sare (Saltarium) sunt soluția perfectă pentru o încăpere care nu poate fi reconstruită ca o cameră salină.

Terapia cu sare este potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. În plus față de tratament se mai folosește pentru relaxare și pentru eliberarea stresului și tensiunii psihice.