www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Terapii SPA > Cada Cleopatra

Cada Cleopatra

Una din cele mai cunoscute rețete de frumusețe despre care aproape toți au auzit – aceasta este cada cu lapte și miere a Cleopatrei. Legenda spune că împărăteasa egipteană Cleopatra se îngrijea de frumusețea sa prin băi zilnice cu lapte de măgar și miere.

 

Astăzi calitățile laptelui în procedurile cosmetice sunt dovedite științific. Grăsimea lactată influențează benefic pielea și regenerează stratul său superior – epiderma. Proteinele alină și netezesc ridurile, zahărul din lapte hidratează pielea. Acidul lactic din lapte este un acid alfa-hidroxilic care este cunoscut pentru efectul său benefic de păstrare a tinereții pielii. Acesta hidratează și hrănește, reduce ridurile, exfoliază celulele moarte și în același timp stimulează creșterea celor noi. Nu este întâmplător faptul că acizii alfa-hidroxilici sunt bine cunoscuți în industria cosmetică și sunt folosiți în numeroase produse.

 

Cada CleopatraCada CleopatraCada Cleopatra

 

În afară de piele, această procedură SPA mai are un efect beneficsi asupra organelor interne. Cada Cleopatra vă va ajuta în caz de dureri de mușchi, va elimina oboseala, stresul și tensiunea.

Pentru rezultate si mai bune se pot adăuga ierburi, uleiuri esențiale, flori de trandafir aromatice și alte ingrediente conform necesităților și preferințelor individuale.

Este bine ca înainte de baie să faceți duș cald care nu numai va spăla sudoarea și murdăria, dar și va dilata vasele sanguine și va relaxa mușchii, astfel sporind efectul benefic al băii.

 

Temperatura recomandată a băii este de 36-38 ˚C. Șederea îndelungată în cada cu apă fierbinte pune presiune asupra inimii și sistemului circulator și deteriorează pielea. De aceea este mai bine ca baia să durează nu mai mult decât 15-20 min. După procedură spălați-vă cu apă caldă sau călduță pentru a închide porii. Pentru a evita uscarea pielii după baie, ungeți corpul dumneavoastră cu cremă sau lapte de corp după care pielea dumneavoastră va fi moale și netedă, suplă și radiantă.