www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Contrasting Procedures

Contrasting Procedures

 

Procedurile de contrast
Categorie Contrasting Procedures inainte 23 Octomberie, 2015

Procedurile de contrast

Procedurile de contrast sau terapia prin încălzire și răcire consecutivă a corpului sau părților sale sunt printre modurile de îmbunătățire a sănătății și călire a corpului și spiritului cele mai vechi și de cea mai mare eficiență. Acestea fac parte din metodele hidroterapeutice de tratament la a cărui dezvoltare și popularizare a contribuit excepțional de mult preotul-vindecător german Sebastian Kneipp; de asemenea acestea însoțesc termoterapia.
Dușuri aventură
Categorie Contrasting Procedures inainte 10 Martie, 2015

Dușuri aventură

Dușul aventură se folosește în principal pentru eliminarea stresului și oboselii. Acesta este varianta perfectă pentru o procedură de contrast după terapiile fierbinți din centrele SPA.

Combinația de jeturi de apă puternice din toate direcțiile, muzica plăcută și aromele are un efect puternic de relaxare.

Dușuri de contrast
Categorie Contrasting Procedures inainte 03 Martie, 2015

Dușuri de contrast

Dușul de contrast (de șoc) este procedura de contrast cea mai simplă, economică și ușoară de utilizat – chiar fiecare duș obișnuit este potrivit pentru acest scop.

Acesta poate consta numai într-un cap de duș (mobil sau fix) sau se poate combina cu jeturi laterale. Controlul poate fi atât manual, cât și automat. În instituțiile medicale sunt efectuate proceduri de contrast cu dușuri specializate cu un jet orizontal sub presiune înaltă.

Piscină de șoc
Categorie Contrasting Procedures inainte 13 Februarie, 2015

Piscină de șoc

 

Reprezintă o piscină în care apa are o temperatură între 5÷15 °C, de obicei în jur de 10-12 °C. Cufundarea în apă rece provoacă constricția vaselor de sânge și contractarea treptată a musculaturii întregi.

 
Fântâni de gheață
Categorie Contrasting Procedures inainte 12 Februarie, 2015

Fântâni de gheață

Fântână de gheață – bucăți mici de gheață sunt turnate printr-o duză cu formă frumoasă într-o fântână, un castron sau un alt tip de vas produs de designer, de obicei montat pe un postament sau într-o nișă specială. Gheața se folosește pentru masaj și frecare pe pielea feței și corpului după termoterapie (saună, hamam, baie cu aburi ș.a.).

Camere de gheață
Categorie Contrasting Procedures inainte 10 Februarie, 2015

Camere de gheață

Camera de gheață este una din experiențele cele mai noi și atractive, oferite în centrele SPA. Aerul proaspăt înghețat, gheața strălucitoare și nămeții curați de zăpadă vă pot face să credeți că din saună v-ați nimerit în nordul îndepărtat, în iarna adevărată.

Sisteme Kneipp
Categorie Contrasting Procedures inainte 09 Februarie, 2015

Sisteme Kneipp

Preotul german Sebastian Kneipp este considerat una din cele mai importante figuri pentru hidroterapia și naturopatia modernă. Cu toate că nu avea învățământ medical oficial, acesta era însetat de cunoștințe, cu spirit de observație și rațional; respecta medicii și adeseori se sfătuia cu aceștia.