www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Contrasting Procedures > Fântâni de gheață

Fântâni de gheață

Fântână de gheață – bucăți mici de gheață sunt turnate printr-o duză cu formă frumoasă într-o fântână, un castron sau un alt tip de vas produs de designer, de obicei montat pe un postament sau într-o nișă specială. Gheața se folosește pentru masaj și frecare pe pielea feței și corpului după termoterapie (saună, hamam, baie cu aburi ș.a.).

 

Aceasta este o procedură relativ nouă pentru centrele SPA, care însă devine tot mai populară datorita efectului benefic pe care îl are asupra pielii și tonusului general al omului.

Frecarea pielii încălzite cu gheață îmbunătățește circulația de sânge, activează receptorii și tonifică sistemul nervos, întărește vasele de sânge, ajută la reducerea umflăturilor. Porii dilatați de procedura termică precedentă sunt strânse, pielea se netezește și devine mai sănătoasă și elastică.

 

Fântâni de gheațăFântâni de gheațăFântâni de gheață

 

În această procedură contrastul temperaturilor este foarte mare, dar influența este scurtă și locală, de aceea în practică nu există niciun risc de hipotermie sau de tulburări cardiace. Cu toate acestea trebuie luate în considerare contraindicațiile comune pentru procedurile de contrast.

Se recomandă ca fântâna de gheață să fie montată într-o încăpere separată, bine climatizată, cu o temperatură de circa 15 °С. Se mai poate include și în dotarea unei Camere de gheață. Sunt potrivite mașinile de gheață, care produc particule de gheață cu dimensiuni mici – 1÷3 mm optim.