www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Masaj > Masaj de apă

Masaj de apă

Masaj de apă se numește fiecare tip de masaj cu participare de apă – adică când se face sub apă și/sau prin fluxuri sau jeturi de apă. Acest tip de proceduri dau posibilitatea de impact simultan al căldurii, substanțelor chimice (din apa minerală sau aditivi) și masajului.

 

Masajul subacvatic poate fi manual sau prin utilizarea unei duze mobile cu furtun, sau prin diferite tipuri de duze cu așezare fixă, instalate în corpul căzii sau piscinei. La dispozitivul de masaj subacvatic aparțin căzile cu hidromasaj de tip jacuzzi, echipamentul profesional cu tangentor, sistemele de masaj cu aer („cada cu perle”, paturi-piscine de masaj și gheizere), precum și unele atracții de piscină – de tipul „tun de apă” și „cascadă”.

Lucrul deosebit aici este efectul de plutire care dă senzația de ușurința pe care omul o simte la scufundarea în apă și ajută la relaxarea mușchilor și cea psihică.

 

Masaj de apăMasaj de apăMasaj de apă

 

Masajul cu apă se poate aplica și fără scufundare în cadă sau piscină, iar pentru acest scop se folosesc dușuri cu posibilitatea de direcționare a jetului și combinații de duze montate în pereții încăperii. Aici varietatea de metode și echipamente tot este mare – de la jetul singur puternic controlat manual sub presiune înaltă (dușul „Sharko”) până la ploaia ușoară creată de grupul de capete de duș (dușul „Vichy”). Unele mai pot fi folosite pentru proceduri de contrast datorita posibilității de schimbare rapidă a temperaturii apei – așa sunt cabinele de duș și panourile cu hidromasaj răspândit, dușurile circulare și dușurile aventură.

Printre cele mai moderne dispozitive de pe piață sunt sistemele de hidromasaj uscat cu apă. Principiul lor de funcționare este simplu, dar eficace: jeturi puternice de apă fac contact cu corpul printr-o barieră elastică. Aceasta permite utilizarea fără udare a corpului. Direcția și puterea jeturilor și temperaturii apei se pot regla.

În timp ce unele tipuri de masaj cu apă pot fi aplicate doar cu ajutorul unei persoane medicale calificate, altele nu necesită pregătire specială și se pot folosi separat. Aceasta este semnificativ înlesnită de sistemele de control electronic, incluziv cu preprogramare – printr-o singură apăsare a butonului puteți începe tipul de masaj dorit.

 

Masajul cu apă se aplică pe scară largă ca un supliment la alte terapii. Procedurile fizioterapeutice se pot efectua sub apă și se pot combina cu masaj subacvatic; dușul „Vichy” adeseori se utilizează după aplicații (de exemplu rasul sau alte măști de corp), iar cabinele de duș cu masaj - pentru răcorire după saună.