Masaj

Masaj
Categorie Masaj inainte 06 Aprilie, 2015

Masaj

În practica medicală modernă masajul se recomandă în cadrul programelor fizioterapeutice de recuperare, în cazul pacienților cu activitate motorie limitată (pentru un motiv sau altul), ca o parte din grija zilnică pentru bebeluși și copii mici, pentru întreținerea formei sportive ș.a.

Masaj tradițional
Categorie Masaj inainte 02 Aprilie, 2015

Masaj tradițional

Împreuna cu termoterapia și hidroterapia, masajul este una din cele mai vechi metode de îmbunătățire a sănătății. Au fost descoperite dovezi de practicarea masajului în Egiptul antic (picturi murale în „Mormântul medicului”), în India (ca o parte din sistemul ayurvedic de întreținere a sănătății și tratament); în texte antice chinezești și indiene se menționează tratament prin diferite tehnici de masaj „de înainte de istoria înregistrată”.
Masaj de apă
Categorie Masaj inainte 01 Aprilie, 2015

Masaj de apă

Masaj de apă se numește fiecare tip de masaj cu participare de apă – adică când se face sub apă și/sau prin fluxuri sau jeturi de apă. Acest tip de proceduri dau posibilitatea de impact simultan al căldurii, substanțelor chimice (din apa minerală sau aditivi) și masajului.

Sisteme de masaj cu apă uscat
Categorie Masaj inainte 22 Ianuarie, 2015

Sisteme de masaj cu apă uscat

În prezent oamenii se confruntă cu cerințele și presiunea tot mai mari, petrec tot mai mult timp la locul lor de lucru. Adeseori aceasta înseamnă ore petrecute într-o ținută monotonă, mulți din noi - așezați. Bineînțeles știm că stresul provocat de ritmul agitat al vieții zilnice trebuie echilibrat – atât fizic, cât și psihic. Știm că aceasta se poate realiza prin activitate fizică potrivită și proceduri relaxante. Dar ce putem face când timpul niciodată nu ajunge?