www.aquatec-bg.com > Blog > Finisaje piscina > Materiale pentru punerea de plăci vitroceramice și din porțelan - hidroizolații, adezivi, chituri de rosturi, benzi și siliconi

Materiale pentru punerea de plăci vitroceramice și din porțelan - hidroizolații, adezivi, chituri de rosturi, benzi și siliconi

La punerea unor plăci vitroceramice sau din porțelan pentru piscină o condiție foarte importantă este asigurarea unor materiale de calitate bună și respectarea exactă a tehnologiei pentru montarea lor.

 

În timpul lipirii plăcilor acestea nu pot compensa denivelările suprafeței pe care sunt puse. Pentru acest scop este foarte important să pregătim niște suprafețe plane peste care să lipim plăcile. Recomandăm la tencuirea să puneți un aditiv pentru etanșeitate a apei în chit. Hidroizolația trebuie să fie pusă în două straturi, între acestea se montează o plasă de armare. Aceasta ajută la creșterea rezistenței mecanice a hidroizolație. În plus pe toate marginile orizontale și verticale între cele două straturi de hidroizolație se montează o bandă armată elastică cu o lățime de 120 mm pentru consolidarea colțurilor. Este necesar să se f acă această deoarece la punerea plasei de armare pe marginilor înseși aceasta se rupe. În acest sens în mod obligatoriu trebuie făcute scafe pe toate marginile orizontale ale piscinei și ale rezervorului de compensare (în piscinele cu canal de preaplin).

 

Ar fi bine dacă adezivul este alb. Dacă alegeți un adeziv gri, la punerea unui chit de culoare mai deschidă după aceea există pericolul de întrezărire a adezivului. Dacă preferați un chit pe baza de ciment trebuie să aveți în vedere că astfel de chituri durează cel mai mult 4 sezoane. Prin urmare a ingredientelor chimice ale apei acesta se distruge. De aceea este recomandat să se folosească un chit epoxidic. Acesta este o pastă cu două componente care după aplicare polimerizează într-o masă solidă care poate suporta orice impact chimic. Se recomandă modelarea rosturilor de dilatare la fiecare 3 metri pe toate colțurile, prin utilizarea de siliconi de specialitate.

 

La aplicarea hidroizolației, adezivului și chitului este foarte important să fie respectată cu precizie tehnologia pentru aplicarea lor.

În cazul piscinelor cu canal de preaplin mai trebuie acordată atenție prelucrării canalului, precum și rezervoarelor lor de compensare. Vă recomandăm să le prelucrați cu vopsea epoxidică a cărei aplicare este ușoară.

De obicei piscinele sunt turnate de două ori: în primul rând să toarnă fundul, apoi pereții. Este bine să se folosească o bandă waterstop sau o bandă expandabilă.

 

Sistem de aplicare