SPA

Procedurile de contrast
Categorie Contrasting Procedures inainte 23 Octomberie, 2015

Procedurile de contrast

Procedurile de contrast sau terapia prin încălzire și răcire consecutivă a corpului sau părților sale sunt printre modurile de îmbunătățire a sănătății și călire a corpului și spiritului cele mai vechi și de cea mai mare eficiență. Acestea fac parte din metodele hidroterapeutice de tratament la a cărui dezvoltare și popularizare a contribuit excepțional de mult preotul-vindecător german Sebastian Kneipp; de asemenea acestea însoțesc termoterapia.
Sauna cu ierburi
Categorie SPA inainte 07 Aprilie, 2015

Sauna cu ierburi

Sauna cu ierburi este o saună ușoară în combinație cu diferite plante medicinale - ierburi, crengi de foioase și conifere, conuri și altele. Temperatura este din intervalul 50÷60 °C. Umiditatea relativă a aerului este 30 - 40%, dar poate ajunge și la peste 50%.

Saună cu infraroșu
Categorie Termoterapie inainte 06 Aprilie, 2015

Saună cu infraroșu

Unul din avantajele de bază a saunelor cu infraroșu este faptul că corpul se încălzește local, iar temperatura aerului rămâne nu mai înaltă de 50-60 °C, iar umiditatea este scăzută. Așa presiunea asupra inimii este mai mică, ceea ce permite șederea mai lungă în saună, în comparație cu saunele tradiționale.
Masaj
Categorie Masaj inainte 06 Aprilie, 2015

Masaj

În practica medicală modernă masajul se recomandă în cadrul programelor fizioterapeutice de recuperare, în cazul pacienților cu activitate motorie limitată (pentru un motiv sau altul), ca o parte din grija zilnică pentru bebeluși și copii mici, pentru întreținerea formei sportive ș.a.

Tehnologiile Haslauer
Categorie Terapii SPA inainte 06 Aprilie, 2015

Tehnologiile Haslauer

AQUATEC este reprezentantul oficial în construirea de centre SPA al unei din cele mai cunoscute firme care oferă echipamente și concepte pentru acest scop. Aceasta este firma HASLAUER – Germania.

Terapie cu muzică
Categorie SPA inainte 03 Aprilie, 2015

Terapie cu muzică

Cercetările savanților moderni cu privire la capacitatea anumitor tonuri și frecvențe de a schimba activitatea electrică a creierului (undele cerebrale) pot arăta ca niște descoperiri noi. Cu toate acestea utilizarea sunetului cu scopul schimbării condiției conștiinței datează din cele mai vechi timpuri și este bine cunoscută și larg răspândită între vindecătorii și șamanii popoarelor tribale de mii de ani.
Baie rusească
Categorie Termoterapie inainte 03 Aprilie, 2015

Baie rusească

Baia rusească în practică este puțin diferită de saună - atât ca structură, cât și ca mod de utilizare. De obicei se face distincție în funcție de regimul de temperatură și umiditate, prin care sunt încălzite aerul și pereții încăperii și corpul celor care fac baie.
Sauna finlandeză
Categorie Termoterapie inainte 02 Aprilie, 2015

Sauna finlandeză

Sauna este o baie tradițională cu aer fierbinte (cuvântul vine din finlandeză și înseamnă chiar aceasta – „baie”). Este asemănătoare cu cea rusă, dar astfel de băi sunt obișnuite și la alte popoare nordice. Lucrul comun la acestea este faptul că o mare parte din procedură este „aburirea” – încălzirea puternică a corpului care va duce la transpirație abundentă.

Masaj tradițional
Categorie Masaj inainte 02 Aprilie, 2015

Masaj tradițional

Împreuna cu termoterapia și hidroterapia, masajul este una din cele mai vechi metode de îmbunătățire a sănătății. Au fost descoperite dovezi de practicarea masajului în Egiptul antic (picturi murale în „Mormântul medicului”), în India (ca o parte din sistemul ayurvedic de întreținere a sănătății și tratament); în texte antice chinezești și indiene se menționează tratament prin diferite tehnici de masaj „de înainte de istoria înregistrată”.
Masaj de apă
Categorie Masaj inainte 01 Aprilie, 2015

Masaj de apă

Masaj de apă se numește fiecare tip de masaj cu participare de apă – adică când se face sub apă și/sau prin fluxuri sau jeturi de apă. Acest tip de proceduri dau posibilitatea de impact simultan al căldurii, substanțelor chimice (din apa minerală sau aditivi) și masajului.

Camere saline
Categorie Terapii SPA inainte 01 Aprilie, 2015

Camere saline

Haloterapia, mai cunoscută ca tratament cu sare (din greacă „haloto" - sare) este o metodă holistică, non-medicamentoasă pentru prevenție și tratament natural, care folosește sare de piatră (Himalaya) sau de mare, pură și neprelucrată sub forma de aerosoli.
Terapie cu bere
Categorie Terapii SPA inainte 13 Martie, 2015

Terapie cu bere

Cele mai vechi dovezi ale producerii de bere datează din 6000 î.e.n. în istoria scrisă a Egiptului antic și Mesopotamiei. Bine cunoscută slavilor, predată și grecilor, iar romanii o numeau „cerevisia” – după zeița agriculturii Ceres și cuvântul latin pentru putere „vis". Chiar și atunci era observată și apreciată capacitatea berii să întinerească și să înfrumusețeze pielea.
Terapie cu vin
Categorie Terapii SPA inainte 11 Martie, 2015

Terapie cu vin

Vinul este considerat o băutură sacră în multe religii. Timp de mii de ani era folosit ca o substanță medicală. Hipocrate îl recomanda cu scopuri de vindecare, iar tracii aproape îl idolatrizau. În Evul mediu vinul se folosea ca ingredient în mai multe medicamente. Femeile din Roma antică își răsfățau pielea cu căzi cu vin roșu.
Cada Cleopatra
Categorie Terapii SPA inainte 10 Martie, 2015

Cada Cleopatra

Una din cele mai cunoscute rețete de frumusețe despre care aproape toți au auzit – aceasta este cada cu lapte și miere a Cleopatrei. Legenda spune că împărăteasa egipteană Cleopatra se îngrijea de frumusețea sa prin băi zilnice cu lapte de măgar și miere.

Dușuri aventură
Categorie Contrasting Procedures inainte 10 Martie, 2015

Dușuri aventură

Dușul aventură se folosește în principal pentru eliminarea stresului și oboselii. Acesta este varianta perfectă pentru o procedură de contrast după terapiile fierbinți din centrele SPA.

Combinația de jeturi de apă puternice din toate direcțiile, muzica plăcută și aromele are un efect puternic de relaxare.

Rasul (tratament cu noroi)
Categorie Terapii SPA inainte 09 Martie, 2015

Rasul (tratament cu noroi)

Tratamentul cu noroi/Peloidoterapia – din greacă Pelos – noroi, mâl/ este o metodă eficace de tratament, cunoscută și folosită încă din antichitate până astăzi. Calitățile curative ale noroiului erau cunoscute de vechii egipteni, romani, greci, indieni.

Cromoterapie
Categorie SPA inainte 04 Martie, 2015

Cromoterapie

Ca și cele mai multe metode de tratament nemedicamentos, istoria terapiei de culoare (cromoterapia) și fototerapia (terapia de lumină) începe încă în Egiptul antic, Grecia, China și India. Încă din cele mai vechi timpuri este cunoscut faptul că culorile pot influența starea de sănătate și cea emoțională s oamenilor.
Dușuri de contrast
Categorie Contrasting Procedures inainte 03 Martie, 2015

Dușuri de contrast

Dușul de contrast (de șoc) este procedura de contrast cea mai simplă, economică și ușoară de utilizat – chiar fiecare duș obișnuit este potrivit pentru acest scop.

Acesta poate consta numai într-un cap de duș (mobil sau fix) sau se poate combina cu jeturi laterale. Controlul poate fi atât manual, cât și automat. În instituțiile medicale sunt efectuate proceduri de contrast cu dușuri specializate cu un jet orizontal sub presiune înaltă.

Aromaterapie
Categorie SPA inainte 02 Martie, 2015

Aromaterapie

Aromaterapie se numește utilizarea unor uleiuri esențiale de plante ca tratament prin introducere în organism prin sistemul respirator și prin piele. Acestea au efecte benefice asupra sănătății, spiritului și dispoziției.

Piscină de șoc
Categorie Contrasting Procedures inainte 13 Februarie, 2015

Piscină de șoc

 

Reprezintă o piscină în care apa are o temperatură între 5÷15 °C, de obicei în jur de 10-12 °C. Cufundarea în apă rece provoacă constricția vaselor de sânge și contractarea treptată a musculaturii întregi.

 
Fântâni de gheață
Categorie Contrasting Procedures inainte 12 Februarie, 2015

Fântâni de gheață

Fântână de gheață – bucăți mici de gheață sunt turnate printr-o duză cu formă frumoasă într-o fântână, un castron sau un alt tip de vas produs de designer, de obicei montat pe un postament sau într-o nișă specială. Gheața se folosește pentru masaj și frecare pe pielea feței și corpului după termoterapie (saună, hamam, baie cu aburi ș.a.).

Tipuri de termoterapie
Categorie Termoterapie inainte 10 Februarie, 2015

Tipuri de termoterapie

Încă din cele mai vechi timpuri străbunii noștri au observat efectul benefic al căldurii asupra organismului uman. Aceștia foloseau pietre încălzite și înfășurate în pânză (cărămizi, țigle etc.) Acestea erau legate cu pânze de lână și șaluri pentru a alina și înlătura durerea.

Camere de gheață
Categorie Contrasting Procedures inainte 10 Februarie, 2015

Camere de gheață

Camera de gheață este una din experiențele cele mai noi și atractive, oferite în centrele SPA. Aerul proaspăt înghețat, gheața strălucitoare și nămeții curați de zăpadă vă pot face să credeți că din saună v-ați nimerit în nordul îndepărtat, în iarna adevărată.

Sisteme Kneipp
Categorie Contrasting Procedures inainte 09 Februarie, 2015

Sisteme Kneipp

Preotul german Sebastian Kneipp este considerat una din cele mai importante figuri pentru hidroterapia și naturopatia modernă. Cu toate că nu avea învățământ medical oficial, acesta era însetat de cunoștințe, cu spirit de observație și rațional; respecta medicii și adeseori se sfătuia cu aceștia.

Capsule SPA
Categorie Hidroterapia inainte 06 Februarie, 2015

Capsule SPA

Capsulele SPA îmbină în sine posibilitatea de o mulțime de proceduri SPA, ceea ce le face un laborator integral de frumusețe, recuperare și relaxare. Acestea atrag prin sisteme inovative, design de calitate înaltă și funcții unice. Combinația armonioasă între căldură, abur, abundența de apă, masaj, cromoterapie, arome și muzică creează simțul de relaxare și liniște.

Căzile terapeutice
Categorie Hidroterapia inainte 05 Februarie, 2015

Căzile terapeutice

Acestea sunt căzi în primul rând pentru utilizare profesională. Acestea diferă în formă, dimensiuni și echipament, care depind de tipul de terapie pentru care sunt destinate. Sunt folosite de 1 om, cu sau fără ajutorul persoanei medicale (terapeutul). Aceste căzi sunt anatomic formate, ceea ce permite amplasarea optimă a echipamentului terapeutic de-a lungul corpului și membrelor.

Jacuzzi
Categorie Hidroterapia inainte 03 Februarie, 2015

Jacuzzi

Din punct de vedere al construcției cada cu hidromasaj reprezintă un vas cu apă, cu o formă potrivită pentru relaxare a corpului uman, în care prin una sau mai multe pompe prin niște deschizături (duze) speciale sunt pompate (într-un raport anumit) apă și aer. Eficacitatea masajului într-o astfel de cadă depinde de mulți factori: numărul, tipul, mărimea și dispunerea duzelor; posibilitate de schimbare a direcției și controlul puterii jeturilor de apă și al raportului apă-aer.
Lanconicum
Categorie Termoterapie inainte 02 Februarie, 2015

Lanconicum

Se știe că primele băi grecești au apărut în regiunea Laconia (Lakonika) – Sparta de astăzi. De acolo vine și numele băii – Lanconicum. Acesta servea ca un loc de relaxare și conversații lungi filozofice.

Tepidarium
Categorie Termoterapie inainte 02 Februarie, 2015

Tepidarium

Termele (băile) aveau un rol important în cultura romană antică. Tepidariumul avea un loc central în acestea. Acesta era o încăpere caldă, de obicei cu o piscină mică în centru. Încălzirea se implementa printr-un hipocaust (sistemul de podea vidă) și tuburi înzidite în pereți  prin care trecea aer fierbinte care venea din cuptoarele băilor.

Sisteme de masaj cu apă uscat
Categorie Masaj inainte 22 Ianuarie, 2015

Sisteme de masaj cu apă uscat

În prezent oamenii se confruntă cu cerințele și presiunea tot mai mari, petrec tot mai mult timp la locul lor de lucru. Adeseori aceasta înseamnă ore petrecute într-o ținută monotonă, mulți din noi - așezați. Bineînțeles știm că stresul provocat de ritmul agitat al vieții zilnice trebuie echilibrat – atât fizic, cât și psihic. Știm că aceasta se poate realiza prin activitate fizică potrivită și proceduri relaxante. Dar ce putem face când timpul niciodată nu ajunge?

Baia japoneză
Categorie Termoterapie inainte 09 Ianuarie, 2015

Baia japoneză

Baia tradițională japoneză, precum și băile multor altor popoare este o combinație între hidro- și termoterapie. Ceea ce o distinge de celelalte băi este cada fierbinte o-furo.

Ofiuro sau furo (denumirea mai puțin oficială) este o cadă mai scurtă și adâncă decât căzile occidentale și este destinată exclusiv pentru încălzirea corpului și relaxare, și nu pentru spălare.
Baie turcească
Categorie Termoterapie inainte 08 Ianuarie, 2015

Baie turcească

Hamamul este moștenitorul băii romane și grecești, îmbinându-le cu tradițiile central asiatice de baie cu aburi și spălare rituală. Denumirea provine din cuvântul arabic „ham” – fierbinte. Este răspândită în țările arabice, Turcia, Maroc și în cursul secolelor avea un rol important în viața socială a musulmanilor, în special a femeilor.
Băi cu aburi
Categorie Termoterapie inainte 02 Ianuarie, 2015

Băi cu aburi

 
Baia cu aburi este o formă de termoterapie, la care temperatura aerului este între 30 și 60 °C (de obicei 40-55 °C), iar umiditatea relativă ajunge la aproape100% – încăperea este vizibil încețoșată de abur. Deoarece aerul aici nu este atât de fierbinte (în comparație cu sauna uscată), acest tip de baie este potrivit pentru oameni care tolerează mai greu temperaturi înalte. Presiunea asupra sistemului cardiovascular este mai mică.