www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Terapii SPA > Terapie cu vin

Terapie cu vin

Vinul este considerat o băutură sacră în multe religii. Timp de mii de ani era folosit ca o substanță medicală. Hipocrate îl recomanda cu scopuri de vindecare, iar tracii aproape îl idolatrizau. În Evul mediu vinul se folosea ca ingredient în mai multe medicamente. Femeile din Roma antică își răsfățau pielea cu căzi cu vin roșu. În Grecia antică, de asemenea, își mențineau sănătatea și frumusețea cu vin roșu și extracte din plante adăugate. Celebrei reginei egiptene Cleopatra, în afară de cada cunoscută cu lapte, îi plăcea să folosească și cada cu vin.

 

Enoterapia (din greacă), cum este cunoscută terapia cu vin, devine tot mai populară astăzi. Se consideră că terapia cu vin vindecă, întinerește, înfrumusețează, îmbunătățește circulația, ajută la îndepărtarea celulitei și la slăbire. Vinul, strugurii și derivații lor (semințe de struguri, frunze de viță, tescovină uscată, vin ș.a.) sunt folosite nu numai în medicina naturală, dar și în cosmetică.

Vinul conține un număr mare de ingrediente benefice – polifenoli (cel mai puternic antioxidant natural cunoscut de știință), vitamine – C, A, E, PP, vitamine din grupul B, minerale, fructoză, aminoacizi și compuși organici, necesari pentru metabolism. Toate aceste substanțe pătrund în organism prin piele. Efectul de întinerire și regenerare al terapiei cu vin se datorează lor.

 

Terapie cu vinTerapie cu vinTerapie cu vin

 

Radicali liberi – produse înrudite cu metabolismul celular. Deteriorează membranele celulelor și moleculele de ADN. Sunt cunoscuți ca principalii vinovați pentru îmbătrânirea organismului. Aceștia sunt un factor de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare, pulmonare și canceroase. Sunt responsabili pentru încetinirea metabolismului și deranjează metabolismul . Substanțele capabile de a neutraliza radicalii liberi se numesc antioxidanți.
 

Băile cu vin ajută la eliminarea zgurii și toxinelor din organism, întăresc imunitatea, relaxează mușchii și sistemul nervos. Au un efect antibacterian și antiseptic.

Terapia cu vin ajută la lupta cu celulita și ridurile, hidratează pielea, reglează îngrășarea și încetinește îmbătrânirea sa. Stimulează sinteza de colagen și îmbunătățește elasticitatea pielii, o face moale și netedă. Vinul are un efect benefic general asupra organismului, îmbunătățește bioenergia, întărește și restabilește vitalitatea, tonifică și întinerește.

Terapia cu vin are loc într-o atmosferă plăcută, care predispune la relaxare și liniște totală, cu lumină moale și muzică plăcută. Durata recomandată a terapiei este de circa 20-25 min., temperatura trebuie să fie moderată: 35-39 ˚C. După ce cada de SPA este umplută cu apă, se toarnă vin sau extract special de struguri roșii. Pentru un efect chiar mai bun, în cada cu vin se pot adăuga semințe, frunze și coji de struguri, miere, plante medicinale, uleiuri aromatice și esențiale care tonifică organismul, întăresc simțurile și relaxează spiritul și corpul.

 

*Terapia cu vin nu este recomandată pentru copii, în timpul sarcinii și alăptării, în caz de infecții fungice, hemoragii, alergii la struguri, leziuni pe piele. Este recomandat să consultați medicul dumneavoastră înainte să folosiți baia cu vin.