www.aquatec-bg.com > Blog > SPA > Terapii SPA

Terapii SPA

Tehnologiile Haslauer
Categorie Terapii SPA inainte 06 Aprilie, 2015

Tehnologiile Haslauer

AQUATEC este reprezentantul oficial în construirea de centre SPA al unei din cele mai cunoscute firme care oferă echipamente și concepte pentru acest scop. Aceasta este firma HASLAUER – Germania.

Camere saline
Categorie Terapii SPA inainte 01 Aprilie, 2015

Camere saline

Haloterapia, mai cunoscută ca tratament cu sare (din greacă „haloto" - sare) este o metodă holistică, non-medicamentoasă pentru prevenție și tratament natural, care folosește sare de piatră (Himalaya) sau de mare, pură și neprelucrată sub forma de aerosoli.
Terapie cu bere
Categorie Terapii SPA inainte 13 Martie, 2015

Terapie cu bere

Cele mai vechi dovezi ale producerii de bere datează din 6000 î.e.n. în istoria scrisă a Egiptului antic și Mesopotamiei. Bine cunoscută slavilor, predată și grecilor, iar romanii o numeau „cerevisia” – după zeița agriculturii Ceres și cuvântul latin pentru putere „vis". Chiar și atunci era observată și apreciată capacitatea berii să întinerească și să înfrumusețeze pielea.
Terapie cu vin
Categorie Terapii SPA inainte 11 Martie, 2015

Terapie cu vin

Vinul este considerat o băutură sacră în multe religii. Timp de mii de ani era folosit ca o substanță medicală. Hipocrate îl recomanda cu scopuri de vindecare, iar tracii aproape îl idolatrizau. În Evul mediu vinul se folosea ca ingredient în mai multe medicamente. Femeile din Roma antică își răsfățau pielea cu căzi cu vin roșu.
Cada Cleopatra
Categorie Terapii SPA inainte 10 Martie, 2015

Cada Cleopatra

Una din cele mai cunoscute rețete de frumusețe despre care aproape toți au auzit – aceasta este cada cu lapte și miere a Cleopatrei. Legenda spune că împărăteasa egipteană Cleopatra se îngrijea de frumusețea sa prin băi zilnice cu lapte de măgar și miere.

Rasul (tratament cu noroi)
Categorie Terapii SPA inainte 09 Martie, 2015

Rasul (tratament cu noroi)

Tratamentul cu noroi/Peloidoterapia – din greacă Pelos – noroi, mâl/ este o metodă eficace de tratament, cunoscută și folosită încă din antichitate până astăzi. Calitățile curative ale noroiului erau cunoscute de vechii egipteni, romani, greci, indieni.